Gitarist Jeff Heijne Artiestenbureau Erwin Bakkum

GITARIST JEFF HEIJNE

Jeff Heijne is vanaf zijn achtste levensjaar niet van de gitaar weg te slaan. Op zijn achttiende werd Jeff Heine toegelaten op het conservatorium van Amsterdam waar hij de welbekende flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel koos als hoofdvakdocent.

Gitarist Jeff Heijne Artiestenbureau Erwin Bakkum

Nu acht jaar later is Jeff Heijne inmiddels succesvol afgestudeerd voor zijn bachelor en master. Hij heeft een solo CD gemaakt genaamd Los Sentimientos del Flamenco en een CD presentatie gegeven in de uitverkochte Koorzaal van het Concertgebouw.

De opbrengst van zijn CD heeft hij volledig geschonken aan een goed doel. Jeff speelde met de Pablo Martínez Flamenco-Jazz Band in verschillende steden door heel Spanje, op het Amsterdam Jazz Festival en in het Bimhuis. Met Trio Mañanitas speelde Jeff tijdens de Uitmarkt in de Kleine Zaal van het Concertgebouw Amsterdam en tijdens de expositie ‘Spaanse Meesters’ in de Hermitage. Gedurende de afgelopen jaren volgde Jeff Heijne diverse cursussen bij alom gerespecteerde flamenco gitaristen als Manolo Sanlúcar, José Antonio Rodriguez, Manolo Franco, Paco Serrano en Tomatito.

Jeff treedt op in het binnen- en buitenland, zowel solo als samen met andere artiesten zoals de Pablo Martínez Flamenco Jazz Band, Trio Mañanitas, trompettist Mark Nieuwenhuis en celliste Maya Fridman. Ook speelde hij het afgelopen jaar met Eric Vaarzon Morel in diens theaterstuk ‘de Waterdrager’ (‘el Aguador’) in het Zaantheater en heeft hij afgelopen zomer met Eva Laurenssen dertig shows in het ‘Late Evening Zomercabaret’ in het Delamar Theater gespeeld.

video

Scroll to Top