Dieter van der Westen Artiestenbureau Erwin Bakkum 01

AGENDA WEEK 7 MET DIETER VAN DER WESTEN

Dieter van der Westen, de alleskunner.

Met de band Kasba maakt hij swingende Noord-Afrikaanse wereldmuziek, als singer-songwriter opteert hij voor een unieke Americana- en roots sound, getuige het fenomenale en lovend besproken album Old Oak Tree.

Wat Dieter van der Westen als singer-songwriter zo uniek maakt, is dat hij een muzikale alleskunner en alleseter is.

Voor Erwin Bakkum Management treedt Dieter van der Westen, voor promotionele doeleinden, aanstaande zondag als duo op, in restaurant en panorama-bar Madam samen met Joost Abbel op banjo en dobro gitaar.

‘Het klinkt inderdaad allemaal anders,’ vertelt hij als we hem met bovenstaande confronteren. ‘Maar de essentie blijft hetzelfde. Ik vind heel veel verschillende soorten muziek leuk en fijn om te doen. Daarom kwam ik ook bij Erwin terecht, die voor mij promotionele optredens verzorgt, maar ook mij wel eens boekt voor nieuwe projecten zoals samenwerkingen met verschillende Dj’s.

Hij legt uit: ‘Tijdens een Dj-set kijk ik of wat met de beat kan doen. Of ik de muziek op een smaakvolle manier kan inkleuren met mijn gitaar. Vaak ontstaat er tussen mij en de Dj een hele fijne wisselwerking. Waarin we gezamenlijk de energie opvoeren. Waarin we elkaar de ruimte geven om speciale dingen te doen.’

We blijven ons nog even verwonderen over de breedte van Dieter’s kunnen. Van puur akoestisch en authentiek gaat het naar elektronica en neemt het onderweg elke afslag die je maar kunt bedenken. ‘Muziek is het middel om in een taal te spreken die universeel is,’ legt hij die enorme diversiteit uit. ‘Waar het om gaat is, en wat de rode draad is in muziek die iets met me doet en waar ik iets mee kan, is dat het met gevoel moet worden gemaakt. Ik kan net zo goed van dance muziek genieten als van de Afrikaanse muziekheld Ali Farka Touré.’

Tot slot vragen we aan Dieter of muziek de wereld kan veranderen. ‘Ik denk het wel. Je merkt nu dat muzikanten, zangers en zangeressen over de hele wereld een stuk mondiger worden. Samen met journalisten staan artiesten vooraan in de linie om ergens wat van te vinden.
Als soloartiest wordt Dieter van der Westen vertegenwoordigd door earthbeat.nl


Agenda week 7:

Vrijdag 17 februari, Locatie: 5&33, Amsterdam, Event: La Suite Invites, Tijden: 20.00 tot 23.00 uur.
Artiest: Rebekka Ling, Jamie Peet op drums, Azim Inami op gitaar, Glen Gaddum jr. op bas gitaar.

Zaterdag 18 februari, Locatie: Madam, A’Dam Toren, Event: Saturday Live!
Artiest: Thomas Wessels & Florean Kruijswijk Jansen (Tijden: 17.00 tot 19.30 uur)
Artiest: Britt Teeling & Thijmen Schoute (Tijden: 19.30 tot 22.00 uur)

Zondag 19 februari, Locatie: Madam, A’Dam Toren, Event: Sunday Live!, Tijden: 16.00 tot 19.00 uur.
Artiest: Dieter van der Westen & Joost Abbel