Blogartikel Supertrio artiestenbureau Erwin Bakkum 02

Een nieuw supertrio!

We hebben een nieuw superduo in onze stal! Of misschien wel beter gezegd: een nieuw supertrio, bestaande uit trompettist Thomas Wessels en saxofonist Rafael Pereira Lima. Wie is dan de derde persoon?

Dat gaan we even uitleggen. Vanaf nu zijn Thomas en Rafael te boeken en te beluisteren als muzikanten en Dj’s. Met andere woorden: ze vormen een Dj-Live act in 1. Ze spelen en ze draaien. Dat het in deze constructie financieel aantrekkelijk is om ze te boeken, vormt in het geheel een bijzaak. Waar het om gaat, is dat het muzikaal gezien een stap voorwaarts is voor deze twee rasmuzikanten, die van het dak eraf laten gaan hun specialiteit hebben gemaakt.

Thomas vertelt: ‘In mijn pubertijd begon ik al met twee SL 1200 platenspelers. Ik kocht naalden en platen van mijn zakgeld. Dus dit komt niet zomaar uit de lucht vallen. We zijn vier jaar verder met onze muzikale reis en ik zag dit als een logische, volgende stap. Ik heb me altijd verbaasd over het feit dat Dj’s niet als muzikanten worden gezien. Ik probeer daar in ieder geval heel hard tegen te ageren. Draaien is muziek maken. En natuurlijk is er verschil tussen een Dj en een plaatjesdraaier. Maar als je het vak verstaat, dan ben je een volbloed muzikant.

Ik ben er ook zo enthousiast over‘ vervolgt hij. ‘Als trompettist ben je je muziek aan het spelen in het nu, je gooit je noten eruit en dat doe je op dat moment. Maar als Dj ben je ook met straks bezig. Want je moet het publiek meenemen in een verhaal, waar je in je hoofd de voortgang van moet weten en waar het eindigt. Dat is compleet nieuw voor Rafael en mij.

Wat de stijl van muziek betreft‘ zegt hij desgevraagd. ‘Zit het voor ons in de range tussen deep house en lounge. Downtempo, maar toch swingend en dansbaar. Met Afro-house-, hip hop- en misschien wel soms reggae-invloeden. We zoeken als muzikanten natuurlijk de melodie op, maar het is vaak ook heel fijn als die melodie niet aanwezig is op een track, want dan kunnen we als muzikanten daar zelf voor zorgen. Ik weet 1 ding zeker: dat we samen 1 worden. En dat, ja, het dak eraf gaat!