Eeterij op wielen

EETERIJ OP WIELEN WORDT GRANDIOOS!

Doe jezelf een grandioos plezier en houd 19, 20 en 21 mei vrij. Want dan wordt voor de 4e keer in Breda het foodtruckfestival Eeterij op Wielen georganiseerd, met de 30 beste foodtrucks van Nederland en met louter muziek van onze artiesten. Hoogste tijd voor een gesprek met de man achter dit geweldige en unieke event …

Hij heet Wim van Os. En samen met zijn Ingrid Timmerman is hij de bedenker en drijvende kracht van Eeterij Op Wielen. Zijn verhaal is minstens zo geweldig als het festival zelf.

Eigenlijk zijn ze er – sorry voor de woordspeling – op een goed moment ingerold. ‘We zijn zelf van huis uit niet thuis in de wereld van de horeca,‘ vertelt Wim. ‘Zelf heb ik een marketing- en communicatieachtergrond. En Ingrid komt uit de verkoop van grafische machines. Iets totaal anders dus. Een paar jaar geleden zijn we toevallig in contact gekomen met de wereld van de foodtruckers. We behoren tot de pioniers. Toen wij ermee begonnen, waren er nog geen 80 foodtrucks in Nederland.

Hij vervolgt: ‘We hebben zelf ook een foodtruck gehad, met sea food. Oesters, kreeften, mosselen. Zo’n jaar of vier, vijf. Die hebben we inmiddels van de hand gedaan. Maar op een goed moment verbaasden we ons erover dat dit nergens in de regio gebeurde. Foodtrucks zag je voornamelijk in Amsterdam, bijvoorbeeld op het Westergasterrein, en op festivals, maar niet in het land. We zijn toen in dat gat gesprongen.

Omdat Wim en Ingrid uit de regio Breda komen, was een lokatie voor een festival snel gevonden. ‘Als kroon op ons werk hebben een tijdje geleden het grootste indoor foodtruck festival van Europa georganiseerd. In het Ahoy. Met 75 foodtrucks. En ook met jullie artiesten. Daarna hebben we gezegd: dat doen we 1 keer en geen tweede keer. En zijn we voor kleinschaliger gegaan. Breda is een gezellige, Bourgondische stad, een stad die altijd in is voor een feestje.

We vragen wat er in zijn ogen zo leuk is aan een foodtruckfestival. ‘In de eerste plaats,‘ vertelt hij, ‘is het te gek dat je 30 tot 40 restaurants op 1 plek hebt, met gerechten van over de hele wereld. En dat eten is dan echt van hoge kwaliteit, want je moet weten dat we 200 aanmeldingen van foodtrucks hebben gekregen dit keer, waar we er 30 van hebben gekozen. Daarnaast is de entourage te gek, want die trucks bestaan vaak uit fraaie old-timers. En dan die bijzondere sfeer. Want je hebt toch te maken met een soort rondtrekkend circus. Als icing on the cake is er de muziek, die door jullie verzorgd wordt. Wat heel goed is, is dat jullie een uitgebalanceerd programma leveren. Overdag wat meer rust en ’s avonds iets meer party. Kortom: een programma waar over nagedacht is. Daar houden we van.

En die mogen we in ons zak steken. Hebben we de data al genoemd van Eeterij Op Wielen in Breda? 19, 20 en 21 mei? ????