Zangeres Amanda Simons heeft bijzonder veel kwaliteiten...

Amanda Simons

Amanda studeerde aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts, waar ze werd opgeleid tot musicalartiest. Direct na haar afstuderen lag haar werkveld eerst in Los Angeles en vervolgens op de golven van de Pacific. Hierdoor kreeg ze de unieke kans om een jaar lang de wereld rond te reizen en op te treden in grandioze shows, waarbij ze samenwerkte met onder andere Stephen Schwartz.

Na haar terugkeer in Nederland werd Amanda gekozen als leadzangeres in de theaterproductie “The Magic of Jeans: Heartbeat”. Met haar indrukwekkende stem en podiumuitstraling heeft ze sindsdien succesvol de rol vervuld. Amanda heeft haar veelzijdige talenten verder ontwikkeld en is momenteel actief als zangeres bij diverse acts en bands.

Ze brengt daarbij een mix van bekende nummers en eigen interpretaties, en creëert een onvergetelijke sfeer. Naast solo-optredens is Amanda ook beschikbaar voor intieme akoestische sets, waarbij ze begeleid wordt door een pianist, en ze kan ook worden geboekt in combinatie met een DJ voor een energieke feestavond. Met haar veelzijdigheid en passie voor muziek weet Amanda elke gelegenheid tot een bijzondere en memorabele ervaring te maken.

Artiestenbureau Erwin Bakkum artiest Amanda Simmons

Video & muziek​

Extra informatie

Achtergrond

Bovendien is Amanda lid van de country pop girlband Magnolia Road, waar ze samen met drie andere zangeressen optreedt. Ze delen hun muzikale talent als gastentertainers op cruiseschepen, waar ze het publiek vermaken met hun harmonieuze optredens. In het najaar van 2019 had Amanda ook een opmerkelijke rol als een van de 100 juryleden in het muziekprogramma “All Together Now” op RTL4. Daar deelde ze haar uitgebreide kennis van muziek met de getalenteerde deelnemers.

Tijdens Corona kruiste het pad van Amanda met dat van producer Alekos “Kosie” Syropoulos uit Los Angeles. Ondanks elkaar nooit persoonlijk te hebben ontmoet, werkten ze samen aan een reeks nummers. In haar rol als creatief directeur streeft Amanda ernaar om een complete ervaring rond elke track te creëren. Ze combineert zelfgeschreven teksten met meeslepende muziek, doordachte choreografie, stijlvolle vormgeving en een opbouw die het verhaal versterkt. Als voorbeeld hiervan is de track “Come Home”, waarvoor ze een videoclip lieten maken, met choreografie verzorgd door Kevin van der Kleij.

Artiestenbureau Erwin Bakkum artiest Amanda Simmons

Show Facts

Boek -Amanda Simons

Bent u enthousiast geworden en wilt u een exclusieve boeking maken of wenst u meer informatie? Bel met Erwin voor de mogelijkheden of stuur een e-mail voor een vrijblijvende offerte.

Artiestenbureau Erwin Bakkum artiest Amanda Simmons

Andere aanbevolen acts

Artiestenbureau Erwin Bakkum met saxofonist Gijs van Oosterhout op podium

Saxofonist Gijs van Oosterhout

Saxofonist Gijs van Oosterhout is een zeer ervaren en allround saxofonist. Hj weet zich goed aan te passen voor verschillende events en is flexibel in
Artiestenbureau Erwin Bakkum zanger en Mc RiverJaxx Emmanuel

Emmanuel Anning

Emmanuel Anning, beter bekend als Mc RiverJaxx, heeft meer dan 16 jaar ervaring als entertainer. Hij begon zijn carrière als voorman van de coverband The
Artiestenbureau Erwin Bakkum artiest Jermaine Fleur

Jermaine Fleur

Jermaine Fleur, geboren en getogen in Amsterdam, is een uitvoerend artiest en singer-songwriter, die vooral bekend staat om zijn opvallende verschijning, energieke en vermakelijke karakter