Rafael Pereira Lima

Artiestenbureau Erwin Bakkum Rafael

Hij kreeg zijn gevoel voor ritme er met de paplepel ingegoten...

Het ritme stroomt door de aderen van deze Braziliaanse saxofonist. Met veel energie en groovy sounds weet Rafael Pereira Lima zijn toehoorders enthousiast te maken en zorgt hij er dan ook voor dat niemand zich aan de zijlijn van de dansvloer bevindt. In een Braziliaanse jazz / samba band of in combinatie met een DJ,  Rafael weet probleemloos de connectie met het publiek te vinden en zijn gevoel voor muziek over te brengen.

Beschrijving - Rafael Pereira Lima

Rafael is geboren in Porto Alegre (een stad in het meest zuidelijke deel van Brazilië) en hij kreeg zijn gevoel voor ritme er met de paplepel ingegoten.  Zijn muziekcarrière begon op tienjarige leeftijd in de Baptistenkerk, waar de muziek zijn religie werd. Na onderdeel te zijn geweest van het Far Away Places Jazz Combo in de Verenigde Staten en zijn bachelordiploma in de klassieke saxofoon gehaald te hebben, rondde hij zijn masterdiploma in Jazz af in Groningen. 

Vandaag de dag is Rafael niet alleen thuis in het spelen van zowel de alt-, tenor-, sopraan als baritonsaxofoon, ook behoren de dwarsfluit en de elektrische saxofoon tot het brede scala aan instrumenten dat hij beheerst. Of hij nu op het podium staat of aan het werk is als muziekdocent op een internationale school in Rotterdam, zijn passie en gevoel voor muziek spatten er vanaf.

In New York speelde hij onder meer in bekende clubs als Zuma en Bagatelle. Ook in Nederland heeft Rafael niet stilgezeten en trad hij op in lounge-gelegenheden en clubs als Ma’dam, 5 & 33, North Sea Jazz Club, The Harbour Club en W Amsterdam.

Rafael Pereira Lima is continu bezig met het ontwikkelen van zichzelf en het maken van nieuwe dingen, sporadisch zal hij dan ook in herhaling vallen. Omdat hij zijn muziek ‘in het moment’ creëert is Rafael een uiterst flexibele en spontane artiest die zich moeiteloos weet aan te passen aan de wensen van de klant.

Video & muziek

Artiestenbureau Erwin Bakkum Rafael

Offerte aanvragen

Show facts

Aantal personen: 1
Genre: Jazz, pop en dance
Andere aanbevolen acts
Zanger Emmanuel Anning artiestenbureau Erwin Bakkum

Emmanuel Anning

Zanger / MC Emmanuel Anning was 6 jaar oud en woonde  in Ghana met zijn zeven broers en  zussen. Zijn moeder pendelde op en neer tussen Ghana en Amsterdam voor werk. Als ze in Nederland was, liet zijn moeder de video meelopen met MTV, de populaire muziekzender die hij in Ghana niet kon ontvangen. Emmanuel en zijn broers wisten niet wat ze zagen, toen ze de banden voor het eerst afspeelden.

Lees meer...
Artiestenbureau Erwin Bakkum artiest Jermaine Fleur

Jermaine Fleur

Jermaine Fleur, geboren en getogen in Amsterdam,
is een uitvoerend artiest en singer-songwriter, die vooral bekend staat om zijn opvallende verschijning, energieke en vermakelijke karakter en vooral zijn soulvolle popgeluid.

Lees meer...
Zangeres MC Meike Hurts artiestenbureau Erwin Bakkum

Mc Micky Hurst

MC Micky Hurts oftewel zangeres Meike Hurts heeft al sinds haar jonge kinderjaren een passie voor muziek, dansen en acteren. Zingen en componeren maken dan ook een groot deel uit van haar leven. Van 2005 tot en met 2011 was ze actief als zangeres/songwriter bij de bekende meidengroep KUS Waarmee ze meerdere albums, videoclips, theatertours en zelfs een bioscoopfilm heeft mogen maken.

Lees meer...