Hij kreeg zijn gevoel voor ritme er met de paplepel ingegoten...

Rafael Pereira Lima

Het ritme stroomt door de aderen van deze Braziliaanse saxofonist. Met veel energie en groovy sounds weet Rafael Pereira Lima zijn toehoorders enthousiast te maken en zorgt hij er dan ook voor dat niemand zich aan de zijlijn van de dansvloer bevindt. In een Braziliaanse jazz / samba band of in combinatie met een DJ,  Rafael weet probleemloos de connectie met het publiek te vinden en zijn gevoel voor muziek over te brengen.

Rafael is geboren in Porto Alegre (een stad in het meest zuidelijke deel van Brazilië) en hij kreeg zijn gevoel voor ritme er met de paplepel ingegoten.  Zijn muziekcarrière begon op tienjarige leeftijd in de Baptistenkerk, waar de muziek zijn religie werd. Na onderdeel te zijn geweest van het Far Away Places Jazz Combo in de Verenigde Staten en zijn bachelordiploma in de klassieke saxofoon gehaald te hebben, rondde hij zijn masterdiploma in Jazz af in Groningen.

 

Artiestenbureau Erwin Bakkum Rafael

Video & muziek​

Extra informatie

Achtergrond

Vandaag de dag is Rafael niet alleen thuis in het spelen van zowel de alt-, tenor-, sopraan als baritonsaxofoon, ook behoren de dwarsfluit en de elektrische saxofoon tot het brede scala aan instrumenten dat hij beheerst. Of hij nu op het podium staat of aan het werk is als muziekdocent op een internationale school in Rotterdam, zijn passie en gevoel voor muziek spatten er vanaf.

In New York speelde hij onder meer in bekende clubs als Zuma en Bagatelle. Ook in Nederland heeft Rafael niet stilgezeten en trad hij op in lounge-gelegenheden en clubs als Ma’dam, 5 & 33, North Sea Jazz Club, The Harbour Club en W Amsterdam.

Rafael is continu bezig met het ontwikkelen van zichzelf en het maken van nieuwe dingen, sporadisch zal hij dan ook in herhaling vallen. Omdat hij zijn muziek ‘in het moment’ creëert is Rafael een uiterst flexibele en spontane artiest die zich moeiteloos weet aan te passen aan de wensen van de klant.

Artiestenbureau Erwin Bakkum Rafael

Show Facts

Boek -Rafael Pereira Lima

Bent u enthousiast geworden en wilt u een exclusieve boeking maken of wenst u meer informatie? Bel met Erwin voor de mogelijkheden of stuur een e-mail voor een vrijblijvende offerte.

Artiestenbureau Erwin Bakkum Rafael

Andere aanbevolen acts

Artiestenbureau Erwin Bakkum met saxofonist Gijs van Oosterhout op podium

Saxofonist Gijs van Oosterhout

Saxofonist Gijs van Oosterhout is een zeer ervaren en allround saxofonist. Hj weet zich goed aan te passen voor verschillende events en is flexibel in
Artiestenbureau Erwin Bakkum zanger en Mc RiverJaxx Emmanuel

Emmanuel Anning

Emmanuel Anning, beter bekend als Mc RiverJaxx, heeft meer dan 16 jaar ervaring als entertainer. Hij begon zijn carrière als voorman van de coverband The
Artiestenbureau Erwin Bakkum artiest Jermaine Fleur

Jermaine Fleur

Jermaine Fleur, geboren en getogen in Amsterdam, is een uitvoerend artiest en singer-songwriter, die vooral bekend staat om zijn opvallende verschijning, energieke en vermakelijke karakter