Zangeres Britt Teeling Artiestenbureau Erwin Bakkum

BRITT TEELING KNALT DOOR!

Omdat onze songstress Britt Teeling binnenkort op de planken staat met een geweldig Fleetwood Mac-project en omdat van haar sinds vandaag een sublieme playlist op onze Spotify-pagina staat, hebben we een verrassing …

In november vorig jaar schreef Mick Boskamp een fraai Facebook-stuk over Britt. Met al het nieuws rond haar persoon is hier een herhaling van dat stuk:

Als Britt Teeling zingt, dan kun je een speld horen vallen. Dat is de songstress, die een musical opleiding aan de Frank Sanders Akademie heeft genoten, die zangles heeft gekregen van o.a. Karen Bloemen en die als zangeres achter de Toppers voor 65.000 man heeft opgetreden, ook precies om te doen. Ze wil mensen raken met haar stem. En als dat gebeurt, dan ontstaat er magie.

Maar ook wat er op het podium zelf gebeurt, is zaligmakend voor haar.

Ze vertelt:

Elke keer als ik met mensen speel, waar ik me muzikaal aan kan optrekken, dan krijg ik een soort magisch verliefdheidsgevoel. Heel apart! Als ik speel en zing, bijvoorbeeld met de jongens van T W Q, dan kan ik alles vergeten en dat is zo fijn. Dat je de waan van de dag even helemaal aan je voorbij kunt laten gaan.

Wat is Britt Teeling’s favoriete muziek?

Het klinkt heel stom, maar ik heb niet echt een voorkeur voor iets. Als ik een verhaal kan vertellen met een nummer – en daar zijn jazz- en musicalsongs het beste voor geschikt in mijn ogen – en dat verhaal vertel ik geloofwaardig, dan raak je daarmee het publiek. En dat raakt mij weer.

Wat wil Britt Teeling nog bereiken?

Eigenlijk alles. Ik wil nog veel reizen. Naar Amerika bijvoorbeeld. Om daar te kijken met wie ik samen kan spelen en zingen, maar ook om nog heel veel kennis op te doen. En ik zou nog graag in een musical willen spelen. Daar heb ik ook voor gestudeerd.

Ze denkt na en zegt dan:

Toen ik 17 was, serieus met muziek aan de slag ging en naar de Frank Sanders Akademie ging, was ik een vrolijke flierefluiter. Gaandeweg kwam ik erachter dat je met vrolijkheid niet het beste verhaal kunt vertellen. Daarvoor moet je dieper gaan en de minder leuke dingen van het leven zien, ervaren en die negeerde ik toen. Terwijl de mooiste nummers niet over vrolijkheid gaan, maar juist over verlies, over pijnlijke ervaringen, over gecompliceerde liefdes. Nu ik 24 ben, denk ik dat ik gepokt en gemazeld veel meer in staat ben om de gevoelige snaar te raken bij het publiek.

Wat wij zien? Een muzikale groeidiamant die per optreden beter wordt. Britt is zelfs zo goed dat haar geweldige looks tot bijzaak worden gereduceerd. En dan ben je een grote.

Benieuwd naar de geweldige Spotify-playlist van Britt? Die vind je HIER.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.