Percussionist Mr.Rejaibi artiestenbureau Erwin Bakkum 02

PERCUSSIONIST MR. REJAIBI IS ME ER ÈCHT EENTJE!

Percussionist & drummer Mr. Rejaibi is me er eentje, schreven we vorig jaar op Facebook. Tien maanden later kunnen we dat alleen maar vet onderstrepen …

Hij belt precies op de afgesproken tijd en als we hem complimenteren daarmee, zegt hij: ‘Logisch, want timing is alles voor een drummer en percussionist.

Als we zijn uitgelachen, lezen we als reminder nog even het stuk aan hem voor, dat we in oktober 2016 over hem schreven:

We hebben zelden iemand ontmoet die zo kan grooven achter zijn trommels als deze man van Surinaamse en Tunesische afkomst. Net als bij zijn goede vriend trompettist Thomas Wessels, die Rachid Rejaibi bij ons introduceerde, is happy people op de dansvloer zien, zijn hoogste doel. Mr. Rejaibi switcht van Bossanova naar Samba, van Calypso naar Caribische muziek en van Reggae naar dance als James Bond van minnares. Daarnaast is hij een super aardige jonge man, die overal waar hij komt vrienden maakt onder het publiek. Een muzikant ook die graag leert en steeds beter lijkt te worden. Kortom: iemand die een feestje op zich is om te vertegenwoordigen.

Dat zijn ware woorden,‘ zegt hij lacherig. Maar even serieus: is er in die tien maanden nadat we dat schreven iets veranderd in de trommel-carrière van deze sfeermaker pur sang? ‘Eigenlijk weinig en toch ook alles,’ zegt hij. ‘Ik leer namelijk elke dag. Zojuist heb ik weer een paar uur geoefend. Van 20 juli tot 3 augustus ga ik namelijk een tourtje door Engeland maken met een fijne wereld muziek band. En als ik de stad inga, kan ik altijd wel ergens mee-jammen om in vorm te blijven. Inmiddels begin ik het muziekwereldje steeds beter te kennen en omgekeerd.

En wat ook nog niet is veranderd,‘ vertelt hij. ‘Is dat ik nog steeds ongelofelijk kan genieten van als het publiek reageert op de muziek. En dat kan in kleine dingetjes zitten. Van knippen met de vingers tot het bewegen van je grote teen bij wijze van spreken. Als ik dat zie, als ik merk dat de groove wordt opgepakt, dan ben ik echt zo blij als een kind. Wat steeds beter gaat, is spelen met Dj’s. In het begin vond ik dat best lastig. Ik vergelijk het met het lezen van een goed boek, waarbij iemand de bladzijde omslaat voordat je uitgelezen bent op die pagina. Steeds als ik er lekker inzat met een nummer dat een Dj draaide, werd een nieuwe song in gemixt. Nogmaals: dat was wennen. Maar nu heb ik dat goed te pakken.

Tot slot zegt hij: ‘Zullen we over een jaartje weer kletsen? Gaat het vast nog beter met me…