DJ martien artiestenbureau Erwin Bakkum 02

DE SOUND VAN DJ MARTIEN V: HOE FLIKT ZE HET?

Het is old school, maar tegelijkertijd helemaal van nu. Het is pompend, diep swingend, sexy, vol emotie, verslavend, het is in 1 woord met 4 lettergrepen: fe-no-me-naal. We hebben het over de sound van de Amsterdamse Dj Martien V. (Martien Verheyden) en de eerste vraag is er een met hoofdletters …

HOE FLIK JE HET?

Ik kom uit een muzikaal nest,‘ vertelt ze lachend. ‘Ik heb gedrumd en ik heb piano gespeeld, maar terwijl er thuis bijna alleen maar klassieke muziek werd gedraaid, sliep ik vanaf dat ik klein was met een ghettoblaster aan mijn oor. Eigenlijk ben ik altijd gefascineerd geweest door elektronica. In Frankrijk had je Jean-Michel Jarre en dat vond ik helemaal de bom. Ik wil maar zeggen dat elektronische dansmuziek altijd mijn grote passie is geweest. En die passie breng ik misschien over.

Ze glundert. ‘Maar dat je zowel oude als nieuwe klanken in mijn muziek hoort, vind ik super tof, want ik houd heel erg van die eerste house-tijd, van die pure emotie die dat in me los maakte. Ik behoor tot de gelukkigen die de RoXY bewust heeft meegemaakt. Ik ging daar heen op mijn gympies en in een T-shirt, ik kwam er altijd in. Dan kon ik tot vroeg in de ochtend uit mijn dak gaan op een glaasje water. Ik heb nooit drugs gebruikt. Had ik ook niet nodig. Ik was natural high.

Als we vertellen dat we haar sound ook behoorlijk sexy vinden, wordt ze verlegen. ‘Oh, jee, dat heeft nog nooit iemand tegen me gezegd. Misschien komt dat omdat ik heel erg van tracks met een vette bas houd. Die voel je diep van binnen. En ik ben een sucker voor een warme groove. Dat zou je als sexy kunnen omschrijven.

Dat de sound van Martien wordt opgepakt, blijkt wel uit haar boekingen. Op 2 juni doet ze Berlijn aan, maar ze draait ook haar mix-handen niet om voor gigs in een hotelbar, zoals in W in Amsterdam. ‘Ik vind het heel wat als je hotelgasten voor je krijgt, die vertellen dat ze de muziek die je draait, kicken vinden. Ik zie dat als een groot compliment.

Tot slot: hoe is het om een dame te zijn in een dj-wereld die voor het overgrote deel bevolkt wordt door mannen? ‘Ik denk nooit zo,’ zegt ze. ‘Ik denk niet in jong oud, man vrouw, dom gestudeerd, lelijk mooi. Ik merk soms wel dat je geboekt wordt omdat je een vrouw bent. Liever wil ik dat ze me kiezen voor mijn muziek.Het enige dat wel zo is, is dat vrouwen emotioneel gevoeliger zijn, ze betrekken eerder dingen op zichzelf dan mannen. Waardoor ze eerder last hebben van de scene. Als je een podium kiest, waar dan ook, dan kom je in een harde wereld terecht, waar een bepaalde hiërarchie heerst. Iedereen vecht voor een plekje op dat podium, iedereen wil een stukje van de taart en iedereen heeft honger, zeker in Amsterdam, waar heel veel Dj’s zijn. Maar nogmaals: ik hoop echt dat mensen me boeken om mijn sound.

Op Mixcloud kun je luisteren naar deze geweldige mix van Martien.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.